implantat

Za trajno nadomestilo manjkajočega zoba izberite implantat

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste sanjali, kako vam izpadajo zobje? Pravijo, da je to posledica vaše podzavesti. Večkrat, ko razmišljate o nečem kar vas teži, bolj pogosto se vam bo o tej stvari sanjalo. Odlična rešitev takšnih mor je danes implantat, ki izpade le v izjemnih primerih. Z implantati ali zobnimi vsadki lahko nadomestite marsikateri manjkajoči zob, z njim pa tudi preprečite, da bi posegali v zdrave zobe.

Številne prednosti, ki jih ima sodobna implantologija, so razlog, da se boste samozavestno smejali in brez bojazni odšli spat. Z razliko od klasičnih mostičkov ta postopek ne zahteva brušenja vaših zdravih zob. S tem, ko se implantat namesti na kost, se zagotavlja čvrst in funkcionalen zobni nadomestek, ki ga je praktično težko razlikovati od naravnega. Morate pa vedeti, da je za dolgoročni uspeh implantno-protetične rešitve potrebna redna kontrola in ustrezna ustna higiena.

Če so pogoji za implantacijo dobri, je postopek brez rezanja in operacije

Preden vam bodo vstavili zobni vsadek, je potrebno opraviti vsaj panoramsko slikanje zob, v težjih primerih pa tudi 3D CT sliko. Če so pogoji za implantacijo dobri, vam bodo zobno nadomestilo lahko vstavili brez rezanja, brez dodajanja kosti in brez operacije. Današnji posegi so minimalni in neboleči. Računalniško podprto načrtovanje pa izboljšuje uspešnost in učinkovitost, zmanjšuje pa morebitne komplikacije in zaplete.

Pred posegom bo zobozdravnik s pomočjo trodimenzionalne slike brezzobega predela ocenil, kam, kako in kakšen implantat lahko vstavi glede na debelino in višino kosti. Po vstavitvi vsadka, bo potrebno počakati tri mesece, da se integrira na kost, nato pa ga odgrnejo in začnejo formirati dlesen. S končno prevleko in krono se vse skupaj zacementira. Največkrat so ti vsadki iz titanovih zlitin in biokompatibilni, da jih telo sprejme. Po nekaj mesecih, bo vaš nasmeh bleščeč, sanj o izgubi zob pa bo vse manj.