servis toplotnih črpalk

Redni servis toplotnih črpalk je nujen za njihovo pravilno delovanje

Servis toplotnih črpalk je nujno potreben, če želite da toplotna črpalka deluje pravilno in še zelo dolgo. Če so servisni toplotne črpalke opravljeni redno potem tudi ne boste imeli veliko dodatnih stroškov, saj se črpalka ne bo kvarila in bo delovala normalno.

Dejavniki, ki močno vplivajo na delovanje toplotne črpalke

Obstaja veliko različnih dejavnikov, ki vplivajo na delovanje toplotne črpalke. Če se pojavijo težave potem morate biti pozorni na dotične znake in dejavnike. Včasih pride do prevelike obremenitve črpalke, saj toplotna črpalka deluje vsak dan in skozi celotno leto. Skozi ta čas je močno izpostavljena obrabi sistemov in povezav, ki so nameščeni v njej. 

V toplotni črpalki se skozi čas prične nabirati tudi umazanija in prah, kar zelo močno upočasni delovanje toplotne črpalke.  Servis toplotnih črpalk je zato nujen. Včasih se tudi zgodi, da serviser ni kvalitetno in pravilno namestil cevi za odvod kondenza in ostalih nečistoč, ki se naberejo na uparjalniku in v kondenzatu, zaradi tega lahko pride do razlitja ali pa zamašitve odtoka.

Kdo opravi servis toplotnih črpalk in kaj vse spada pod servis?

Servis toplotnih črpalk opravi izkušen servis oziroma serviser, ki ima na tem področju ogromno izkušenj, saj pri tem delu ne sme biti površen in malenkosten. Priporočljivo je, da se servis toplotnih črpalk opravi enkrat letno ali pa dvakrat, ponudbo najdete na https://sanitar.si/servis.html.

Pod servis toplotnih črpalk spada pregled delovanja toplotne črpalke, pregled hladilnega sistema in delovanje posameznih elementov, kontrola električnih elementov toplotne črpalke, razlaga delovanja sistema in pomoč pri nastavitvah in upravljanju, informacije o novostih na področju toplotnih črpalk in svetovanj pri njihovi uporabi, pregled tlaka, količine hladiva, kontrola stanja magnezijeve zaščitne anode v bojlerju, kontrola električnih elementov toplotne črpalke, pregled in čiščenje uparjalnika.

Cene servisa toplotnih črpalk so dokaj dostopne v ceno pa je všteto delo in prevoz do toplotne črpalke.