Poslovna inteligenca

Pomen poznavanja in koriščenja poslovne inteligence

Poslovna inteligenca postaja vse bolj pomemben in ključen del tako večjih ter tudi manjših podjetij. Če želite biti konkurenčni in se kosati z najboljšimi, mora postati del vašega vsakdana. 

Procesi poslovne inteligence vam pomagajo organizirati podatke, tako da jih je mogoče enostavno dostopati in analizirati. Poslovna inteligenca uporabnikom omogoča, da dobijo informacije, ki jih potrebujejo, ter jih tako pooblaščajo za sprejemanje utemeljenih odločitev. Toda izboljšano odločanje je le ena prednost poslovne inteligence. Pregledali bomo najbolj praktične prednosti poslovne inteligence in kako organizacije uporabljajo to napredno tehnologijo za doseganje svojih ciljev.

Glavne prednosti poslovne inteligence

Poslovna inteligenca je več kot le programska oprema. Gre za celostno pobudo za koristno uporabo podatkov pri vsakodnevnih operacijah znotraj podjetja. V nadaljevanju si bomo ogledali le nekatere glavne prednosti, ki jih prinaša koriščenje poslovne inteligence. 

Hitrejša analiza podatkov

Poslovna inteligenca je nekakšna platforma, ki je zasnovana tako, da na zahtevo obdeluje podatke v oblaku ali v strežniku vašega podjetja. Orodja, ki jih opravljajo različni sistemi poslovne inteligence delujejo tako, da povlečejo podatke v podatkovno skladišče in jih nato analizirajo glede na poizvedbo uporabnika. 

Prednosti teh nadzornih plošč se skrivajo predvsem  tem, da poenostavljajo analizo podatkov- Uporabnikom, ki se ne spoznajo na programiranje pa omogoča, da znajo razbrati ključne informacije in podatke brez posebnih znanj in spretnosti. 

Večja organizacijska učinkovitost

Uporabniki poslovne inteligence poročajo o večji učinkovitosti na delovnem mestu zaradi hitrejše obdelave ogromne količine podatkov. To je izredno pomembna prednost, saj je v današnjem svetu hitrost ključen element. Poslovna inteligenca je pomembna tudi za vodje, saj jim omogoča enostaven dostop do podatkov in celovit pogled na delovanje podjetja ter primerjavo rezultatov z ostalimi organizacijami. 

Ko organizacije porabijo manj ur za analizo podatkov in sestavljanje poročil, jim poslovna inteligenca omogoči več časa za uporabo podatkov za inovacije na novih programih in izdelkih za svoje poslovanje.