polnjenje klime

Polnjenje klime za brezhibno delovanje skozi celo leto

Klimatske naprave so zagotovo eden tistih pripomočkov, kateri nam pridejo prav najbolj poleti, ko so dnevne temperature zelo visoke in vsak od nas išče kakšno senco ali pa hladen kotiček, da bi se ohladil in malce osvežil. Prva klimatska naprava je bila narejena daljnega leta 1908 od takrat pa se je njen razvoj vsak dan bolj širil in razvijal, zato imamo v današnjem času najboljše in najbolj dovršene klimatske naprave, katere imajo funkcijo hlajenja poleti in ogrevanja v zimskem času. 

Vzdrževanje in polnjenje klime

Klimatsko napravo je potrebno redno vzdrževati, servisirati in polniti, če želite da bo klimatska naprava še dolgo služila svojemu namenu in delovala popolnoma brezhibno. Nihče si namreč ne želi, da bi klima zatajila takrat, ko je najbolj vroče in soparno. 

Polnjenje klime je potrebno izvajati vsako leto, če želite da vaša klimatska naprava deluje še dolgo brez večjih ali dodatnih težav, ki bi vam povzročile dodatne stroške. Polnjenje klime je hiter in enostaven postopek, če ga opravi specializiran servis in serviser z dolgoletnimi izkušnjami.

Kako poteka polnjenje klime ? 

Polnjenje klime poteka tako, da se klimo temeljito pregleda, izkušen serviser jo očisti in odstrani morebitno umazanijo. Nato odtesni plin in zrak, ki sta v klimatski napravi, ko ugotovi, da je klimatska naprava popolnoma čista in pripravljena na ponovno delovanje jo napolni in tako je pripravljena za ponovno uporabo.

Polnjenje klime je potrebno izvesti vsaj enkrat letno, odvisno za katero vrsto klimatske naprave gre. Na primer v avtu je potrebno polnjenje klime včasih opraviti večkrat, saj velikokrat pride do neprijetnih vonjav, ki jih klimatska naprava povzroča. V avtu  poteka polnjenje  tako, da se odtesni plin iz avta, izprazni se olje in druge prisotne nečistoče, testira se porast tlaka v avtu, sistem se napolni z novim kvalitetnim oljem, klimo se ponovno napolni s plinom, nato pa se še preveri kakovost delovanja ponovno napolnjene klime.