Čiščenje oken

Suvereno čiščenje zahtevnih površin in madežev

Pri čiščenju stanovanja se načeloma ne soočamo s kakšnimi posebej zahtevnimi nalogami. A vseeno imamo tudi v svojem bivalnem okolju opravka z nekaterimi trdovratnimi madeži in posebej občutljivimi in zahtevnimi materiali, ki zahtevajo poseben pristop in prilagojeno opremo. Na srečo lahko najdemo ustrezne rešitve in pričakujemo dobre rezultate pri čiščenju. Le redko se izkaže, da kakšne umazanije ne moremo uspešno odpraviti z uporabo ustrezne opreme.

Poslužimo se nekaterih osnovnih pripomočkov. Vedno pridejo v poštev zaščitne rokavice, pogosto pa se za pravi pripomoček za čiščenje izkaže že vlažna krpa. A opremo izbiramo glede na to, s kakšno umazanijo in materiali imamo opravka. Zaščitne rokavice so vsestranske in jih obdržimo, izberemo pa različno opremo za različne naloge. Tako recimo za čiščenje oken uporabimo prilagojene pripomočke, ki so kot nalašč za čiščenje stekla.

Zahtevno čiščenje oken

Čiščenje stekla je lahko zahtevno. Gre namreč za dokaj občutljiv material, predvsem s tega vidika, da se na njem hitro poznajo odtisi in lise. To ne velja le za čisto steklo, ki ga uporabljamo oziroma se ga dotikamo. Tudi pri čiščenju pride do takšnih vplivov, ki onemogočajo uspešno čiščenje oken, če nimamo ustrezne opreme. 

Izogibamo se dotikanju stekla, nosimo zaščitne rokavice in uporabljamo primerne pripomočke za čiščenje stekla. Najboljša izbira so praviloma specializirani čistilci, ki so lahko dokaj enostavni in poceni, a vseeno zelo učinkoviti. Najboljši rezultat ponujajo kakovostni izdelki priznanih blagovnih znamk, tako nam recimo Vileda čiščenje oken močno poenostavi, če znamo v njihovi ponudbi najti prave izdelke.

Stekla in druge sijoče površine je treba zelo pozorno očistiti in obrisati, da dosežemo dober rezultat. Običajno nimamo opravka s kakšnimi trdovratnimi madeži, glavni problem so lastnosti materiala. S pravo opremo lahko te težave uspešno naslovimo, piko na i pa dodajo namenska čistila, ki nam nalogo še dodatno olajšajo in zagotovijo uspešno čiščenje oken.