Sitotisk

Prilagodljiva izdelava promocijskega materiala

Promocijski material mora biti zelo dobro pripravljen, če želimo pričakovati odličen učinek promocijske akcije. Ob tem pa gre za masovno naročilo izdelkov, pri katerih bi želeli tudi kaj privarčevati, saj gre običajno za darila, ki ne zagotavljajo vedno kakšnega dobička. Treba bo torej najti kompromis, ki bo ponudil kar najboljši učinek na dolgi rok. Na srečo imamo kar nekaj možnosti, ki jih lahko dobro izkoristimo.

Priljubljene promocijske tiskovine

Najprej potrebujemo že razne promocijske tiskovine, v poštev pride recimo tiskanje plakatov in letakov. To je pomemben material, ki ga radi uporabljamo za obveščanje in promocijo. Hkrati pa je tiskanje plakatov lahko tudi kar velik izziv. Plakati morajo biti dobro izdelani, pripravljeni tudi na neugodne vplive okolja. Tiskamo jih v večjih nakladah, običajno pa želimo imeti te tiskovine tudi lepo oblikovane, barvite in kakovostno natisnjene. To pomeni, da bo tiskanje plakatov lahko dokaj zahtevna naloga, sploh če želimo pri tem najti tudi ugodno ceno. Vsekakor je pametno, da izberemo izkušeno tiskarno, ki lahko zagotovi kar najboljši rezultat.

Domiselni promocijski izdelki

Pri večjih tiskarnah lahko dobimo zelo pestro ponudbo različnih promocijskih izdelkov. Predvsem pa odpirajo različne možnosti razpoložljive tehnike tiska. Sitotisk je recimo zelo dobrodošla opcija, ki omogoča tiskanje na različne materiale. Predvsem se sitotisk izkaže za dobro izbiro pri tiskanju enakega motiva na večje število izdelkov, saj v večjih nakladah prepriča z izjemno ugodno ceno posameznega natisa. Poleg tega je sitotisk priljubljena izbira pri izdelavi promocijskih majic in drugega promocijskega tekstila.

Na voljo imamo še druge tehnike tiska, ki omogočajo pripravo drugih promocijskih izdelkov. Priljubljen je offset tisk, ki se uporablja predvsem za tiskovine, tampotisk je idealen za tiskanje na kakšne manjše izdelke, digitalni tisk pa je vsestranski za manjše naklade. Večje tiskarne s kombinacijo prilagodljivih storitev brez težav izpolnijo vse želje bolj ali manj zahtevnih naročnikov.