drevesnica

Nakup dreves za sajenje na vrtu

Če imate doma večji ali pa manjši vrt, na katerem bi radi posadili vsaj nekaj dreves, je drevesnica odlično mesto, kjer boste lahko izbirali med številnimi možnostmi za sajenje. Pri nakupu bodite pozorni na to, da izbirate samo med tistimi drevesnimi vrstami, ki dovolj dobro prenašajo podnebne razmere ter rastiščne razmere na vašem vrtu.

Za posamezno drevesno vrsto na vrtu izberite kar se da primerno oziroma ugodno mesto. Poskrbeti morate, da ima rastlina dovolj svetlobe in bo na zavetnem mestu.

Drevesa različnih starosti

Drevesnica, vrtnarija ali vrtnarski centri so primeren naslov, kjer lahko izbirate med številnimi drevesi in drugimi rastlinami za vaš dom. V ponudbi lahko najdete drevesa različnih starosti. Starejša drevesa so praviloma veliko bolj razvita pa tudi dražja, vseeno pa zanja velja, da se veliko težje primejo. Posledično je veliko bolje kupovati mlajša drevesa, ki se precej lažje ukoreninijo.

Spletna drevesnica

Če nimate časa, da bi se odpeljali v sosednji kraj, kjer je na voljo večja drevesnica, je dobra novica ta, da si lahko drevesa in druge vrste rastlin naročate kar po spletu, na primer na prodaja-cipres.com.

Najprimernejše rastline za živo mejo

Živa meja je lahko izjemno lep doprinos k prav vsakemu objektu. Zavedati pa se je treba, da je takšno mejo treba čim bolje zasnovati. Najprej je potrebna ustrezna izbira rastline za živo mejo.

Ko govorimo o rastlinah za živo mejo, nam zagotovo najprej na misel pridejo ciprese. Te pa še zdaleč niso edine rastline za živo mejo.

Nasvet strokovnjaka za postavitev žive meje

Če vam torej cipresa ni preveč všeč, za živo mejo lahko postavite še kakšno drugo rastlino. Obiščite katero od dobro založenih drevesnic ter se pozanimajte, katere rastline so še ustrezne za postavitev žive meje. Presenečeni boste nad bogato ponudbo. Morda vas bo še posebej navdušila tisa, ki se tudi pri nas vse pogosteje uporablja za učinkovito postavljanje žive meje.