gotov parket

Najbolj priljubljene vrste parketov na trgu

Za parket je na sploh značilno, da je ena od najbolj priljubljenih vrst talnih oblog. Po drugi strani pa se je treba zavedati, da so nam na trgu na voljo številne različice parketov in da so nekatere bistveno bolj priljubljene od drugih. Gotov parket je v tem hipu zagotovo ena od najbolj priljubljenih vrst parketa.

Tudi gotov parket lahko delimo v več vrst. Dvoslojni gotovi parket je še posebej priljubljena različica. Prav tako se lahko odločite tudi za nakup troslojnega gotovega parketa.

Parket odporen za polaganje na talno ogrevanje

Gotov parket je izjemno odporen za polaganje na talno ogrevanje, zato je še toliko bolj zaželena vrsta parketa. Njegov zgornji del je praviloma izdelan iz lamele trdega lesa. To je lahko bukev, hrast. Njegov spodnji del pa je na primer iz brezovega lesa.

Gotovi parket je na trgu najpogosteje označen tudi kot izjemno kompakten ter kakovosten.

Hitra in ugodna montaža lamelnega parketa

Ko boste izbirali med številnimi vrstami lesene talne obloge, boste zagotovo naleteli tudi na lamelne parkete. Takšna vrsta parketa se zlasti odlikuje po hitrem in nezahtevnem polaganju. Sicer pa so lamelni parketi sestavljeni iz manjših lamel – dolžina 16 centimetrov; debelina 0,8 centimetra.

Lamelni parketi so torej za montažo sila preprosti in zato hitri. Morajo pa se obvezno polagati na zelo dobro očiščeni, ravni in suhi podlagi. Za polaganje boste potrebovali disperzijsko lepilo. Položeni lamelni parket pa je treba v mirovanju pustiti nekje od 3 do največ 15 dni.

Vzdrževanje lamelnih parketov

Lamelni parketi morajo biti primerno vzdrževani in negovani, če želimo doseči čim daljšo življenjsko dobo. Po polaganju je takšno vrsto lesene talne obloge treba še naknadno brusiti, kitati, oljiti ali pa lakirati.

Če vas zanima, kako lamelni parket deluje v prostoru, lahko najdete spletnega ponudnika talnih oblog iz lesa ter obiščete galerijo.