Pikado

Pikado krepi natančnost in preciznost

Verjetno vsi zelo dobro poznate pikado – družabno igro, ki krepi natančnost ter preciznost, in jo srečamo na mnogih rojstnodnevnih zabavah in drugih družabnih dogodkih. Izdelan je v obliki tarče, pri čemer je glavni cilj igralca, da skuša zadeti njeno središčno točko. Najbolj osnovne različice pikada so izdelane iz plute in je potrebno število točk seštevati na pamet, med tem ko so elektronske različice bolj napredne in zato med uporabniki tudi vedno bolj priljubljene.

Elektronski pikado ima to prednost, da vam samodejno odšteva točke navzdol proti vrednosti nič. Vrednosti proti sredini pikada so vredne večje število točk, medtem ko se določene vrednosti lahko tudi podvojijo ali celo potrojijo. Pikado naj bo izdelan iz kakovostnih materialov, ne pozabite pa tudi na kakovostne puščice, ki jih je potrebno tudi večkrat zamenjati. Vse to in še več vam je na voljo v pestri ponudbi spletne trgovine za lov, ribolov in prosti čas.

Strelni daljnogledi so profesionalni pripomočki za številne lovce

Danes poznamo različne vrste daljnogledov, med katerimi so tudi strelni daljnogledi. Podobno kot za ostale daljnoglede tudi zanje velja, da nam optično približajo oddaljene predmete, pri čemere gre največkrat za premikajoče se živali kot so na primer divjad, ptice, zajci in še mnogo drugega. Gre za profesionalen pripomoček, ki ga imajo lovci nameščenega na strelno orožje in jim na ta način pomaga hitreje izslediti tarčo.

Danes so lovcem na voljo številni strelni daljnogledi različnih blagovnih znamk, med seboj pa se razlikujejo tudi po velikosti, kakovosti približane slike in seveda tudi ceni. Model strelnega daljnogleda namreč določa, kolikokrat bo slika povečana in kakšna bo njena kakovost v različnih vremenskih razmerah. Za lovce je ključnega pomena, da je slika prikazana brez megljenja in, da strelni daljnogledi zagotavljajo optimalno zaščito pred odsevi sonca. Za najboljši nakup je zato najbolje pobrskati po spletni ponudbi specializirane trgovine za lov.