Nevidni zobni aparat

Nevidne, a učinkovite zobozdravstvene rešitve

Zobozdravniki ponujajo najrazličnejše storitve, s katerimi lahko kar najbolje poskrbimo za zdravje in izgled svojega zobovja. Najbolj se splača posredovati takoj, ko odkrijemo kakšne težave, saj so rešitve najbolj učinkovite prav v začetnih fazah. Kasneje so posegi zahtevnejši in pustijo za seboj tudi posledice. Če nas skrbi, kakšen bo izgled naših zob, se osredotočimo predvsem na tiste rešitve, ki so očem pretežno nevidne.

Nevidni zobni aparat

Najbolj očiten primer je verjetno zobni aparat. Zobni aparati so izjemno uporabni in zelo učinkoviti, rešijo lahko praktično vsako situacijo, pri kateri imamo nepravilno postavljene zobe. Nevidni zobni aparat pri tem ponuja še diskretnost, ki pri običajnih aparatih manjka. Ravno zaradi opaznega izgleda aparati niso posebej priljubljeni med uporabniki, čeprav se še vedno pogosto uporabljajo. Vidni aparati pokvarijo izgled zobovja in nasmeha, posledično imajo lahko vpliv tudi na samopodobo in samozavest. Nevidni zobni aparat je lahko odlična rešitev – še vedno ponuja trajen učinek in uspešno poravna zobovje v idealno razporeditev, vse to pa opravi povsem nevidno. Tak zobni aparat bo nekoliko dražji, poleg tega ne pride v poštev v prav vsakem primeru, lahko pa v končni fazi pričakujemo odličen rezultat in prijetno izkušnjo pri uporabi.

Nevidni protetični izdelki

Zelo pomembna je diskretnost tudi pri protetičnih izdelkih, predvsem pri nadomeščanju manjkajočih zob. Za ta namen uporabljamo različne rešitve, predvsem ima velik potencial zobni implantat, ki omogoča nameščanje ustreznih protetičnih nadomestkov. Implantat sam je v vsakem primeru povsem neviden, saj se vgradi v kost pod zobovjem, tam pa ne bo opazen. A veliko bolj pomembno je, da omogoča namestitev ustreznih protetičnih nadomestkov, ki imajo veliko večji vpliv na izgled zobovja. Na ta način implantat omogoča brezhibno nadomeščanje manjkajočih zob, z ustreznim nadomestkom lahko pričakujemo zelo lep končni učinek – manjkajoče zobe lahko uspešno nadomestimo, ne da bi bilo to na prvi pogled sploh opazno.