Streč folija

Hitro pakiranje živil

Pogosto se zgodi, da moramo kakšna živila hitro zapakirati in pospraviti na varno. Najbolj značilno je to za sestavine, ki jih sproti porabljamo, vmes pa hranimo v hladilniku. A prav tako želimo pogosto zapakirati gotove jedi, predvsem kakšne piškote in drugo pecivo, ki ga lahko nekaj časa hranimo in uživamo sproti. Tudi v mnogih drugih primerih nam sicer pride prav univerzalna embalaža za pakiranje hrane, še posebej če ima tiste odlike, ki omogočajo hitro in enostavno pakiranje.

Pakiranje v folije

Zelo enostavno rešitev lahko ponudijo že folije, ki jih v kuhinji redno uporabljamo. To je recimo streč folija, ki je izredno vsestranska. Streč folija v izhodišču sicer ni namenjena le pakiranju živil, bolj cilja na ovijanje kakšnih drugih izdelkov, tudi večjega tovora. A prav tako se uporablja v kuhinji, kjer želimo hitro zaviti kakšne sestavine. Na ta način ponuja streč folija dobro zaščito pred umazanijo in vlago, preprečuje tudi mešanje vonjav in okusov. 

Podoben učinek ima alu folija, ki je prav tako priljubljena in mora biti prav tako pri roki vedno, ko se lotevamo kakšnih kulinaričnih podvigov.

Pakiranje v vrečke

Drugo zelo elegantno rešitev pa predstavlja pakiranje v vrečke, pri čemer imamo prav tako več možnosti. Zelo priljubljena je papirnata embalaža za živila, to so vrečke, ki se uporabljajo predvsem za pekovske izdelke. Papirnata embalaža za živila omogoča hitro in enostavno pakiranje kruha in drugih pekovskih specialitet, seveda pa lahko najdemo tudi druge izvedbe, ki se izkažejo za zelo vsestranske. Kakovostna papirnata embalaža za živila ima mnoge prednosti, zato se pogosto uporablja tudi tam, kjer smo pri izbiri embalaže nekoliko bolj zahtevni.

Če govorimo o vrečkah, seveda ne moremo mimo plastičnih vrečk. Te so vsestransko uporabne, primerne so recimo tudi za vakumiranje in spravilo ozimnice. Najbolje je, da uporabimo različne vrečke za različne naloge, gotovo bo moč najti pravo opcijo za vsako situacijo.