Soča rafting

Adrenalinske aktivnosti na rečnih valovih

V poletnem času iščemo zavetje pred visokimi temperaturami predvsem ob morju, pa tudi ob jezerih in rekah. Prav reke lahko ponudijo celo vrsto možnosti pri preživljanju prostega časa, odpirajo tudi nekatere atraktivne opcije za tiste, ki iščejo adrenalinske aktivnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Pri nas imamo nekatere destinacije, ki so s to ponudbo še posebej prepričljive.

Rafting na reki Soči

Med najbolj atraktivnimi možnostmi je Soča rafting, ki vabi v Posočje. Dolina reke Soče je sicer zelo atraktivna tudi zaradi drugih zanimivosti, a gotovo je ponudba adrenalinskih aktivnosti en izmed poglavitnih razlogov za obisk v poletnem času. Soča rafting je velik hit, ki privablja v Posočje obiskovalce od blizu in daleč, zelo veliko je obiskovalcev iz drugih evropskih držav.

V vsakem primeru nam Soča rafting ponuja navdušujočo izkušnjo, ki bo zaznamovala obisk Posočja. Največ ponudbe najdemo v turističnih krajih ob zgornjem toku reke, izstopa verjetno Bovec, ki je zelo dobro pripravljen na tovrstna povpraševanja. V Bovcu najdemo tudi druge adrenalinske aktivnosti, ki se izvajajo na rečnih valovih.

Kajak in vodni bob

Za kajak Bovec nudi prav tako obsežno ponudbo kot za rafting. Na istem mestu pa najdemo tudi druge opcije, recimo vodni bob, ki pride le redko tako do izraza ob vsej ponudbi, ki se v glavnem osredotoča na rafting in kajak. Bovec združuje celo vrsto turističnih agencij, ki lahko ponudijo tudi takšne zanimivosti.

Predvsem pa bomo deležni široke ponudbe za kajak. Bovec nudi vodene skupinske spuste po reki Soči, lahko pa se dogovorimo tudi za bolj individualne izkušnje. Tu je tudi veliko izkušenih kajakašev, ki se želijo podati na samostojno odpravo po rečnem toku navzdol, na voljo pa imamo še kajak šolo in nekatere druge opcije. Vodni bob se večinoma izvaja v vodenih skupinskih spustih, kar je lahko dobra alternativa raftingu in kajaku.