Triglav dopolnilno zavarovanje

Triglav dopolnilno zavarovanje lahko sklenete preko spleta

V Sloveniji so stroški zdravstvenih storitev zaenkrat še brezplačni, za kar poskrbi dopolnilno zavarovanje, ki vam poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja v celoti krije stroške zdravstvenih storitev, zdravil in medicinsko tehničnih pripomočkov. Res, da ni obvezno, je pa vsekakor nujno, če se želite izogniti ogromnim stroškom zdravljenja. Sklenete ga lahko pri katerikoli zavarovalnici, saj je mesečna premija za vse enaka. Pri zavarovalnici Triglav tako lahko sklenete Triglav dopolnilno zavarovanje.

V dobi interneta, je sklepanje tovrstnih zavarovanj izjemno enostavno. Da pa je vse skupaj še bolj preprosto, lahko poiščete izbranega ponudnika dopolnilnih zavarovanj, kjer so vam na voljo ponudbe vseh zavarovalnic in jih lahko med seboj tudi primerjate. Na tem mestu lahko sklenete tudi Triglav dopolnilno zavarovanje, zato ni nobene potrebe po obisku poslovalnice, s čimer bi izgubljali dragoceni čas. Ob sklenitvi zavarovanja prejmete tudi majico, USB ključek in tudi druge ugodnosti v obliki najrazličnejših bonov.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje brez in z čakalno dobo

Zakon določa, da ima oseba natanko en mesec časa, da si uredi dopolnilno zdravstveno zavarovanje, potem ko postane zavezanec za plačilo. To pomeni, da v primeru, ko izgubite status študenta in se prvič zaposlite, si morate to vrsto zavarovanja urediti v enem mesecu, če se želite izogniti trimesečni čakalni dobi. Če sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje v enem mesecu, potem vam začne zavarovanje teči z naslednjim dnem, v nasprotnem primeru pa se situacija zakomplicira. 

Če dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni bilo sklenjeno pravočasno, potem vam je dodeljena trimesečna čakalna doba, v času katere vam nobena zavarovalnica ne bo krila stroškov zdravljenja, pa če si boste še tako močno želeli plačati premije za nazaj. Čakalna doba je namenjena temu, da državljani ne bi mogli izigravati sistema in sklepati zavarovanja le za tisti čas, ko bi na primer potrebovali zdravljenje, operativni poseg ali katerokoli drugo zdravstveno storitev.