Rezervni deli kardanske gredi

Rezervni deli kardanske gredi so nujno potrebni za kvalitetno popravilo

Kardanske gredi so povezovalni člen med traktorjem in tistimi delovnimi stroji, ki zahtevajo krožno gibanje in za svoje delovanje potrebujejo moč traktorja. Prednosti takšnega pogona preko priključne kardanske gredi je v tem, da lahko stroji delujejo brez premikanja traktorja, da se lahko poganjajo tudi tisti stroji, ki nimajo stika s tlemi in, da so izgube moči med traktorjem in strojem minimalne. Zato je pomembno, da so nam rezervni deli kardanske gredi vedno na voljo in čim hitreje dostopni.

Sestavni deli kardanske gredi so križ kardana, ki je nosilni element, vilice in sklopka. Vsi ti deli so izjemno pomembni za brezhibno delovanje kardanskih gredi in nemoten prenos moči traktorja na delovni stroj. Če pride do okvare kardana, je potrebno preveriti kateri izmed teh delov ne deluje, ter ga tudi zamenjati. Rezervni deli kardanske gredi so zato ključnega pomena, če želimo, da je popravilo opravljeno hitro in kvalitetno.

Akumulatorji za traktorje so različnih velikosti in moči

Traktorji, podobno kot tudi vsa druga prevozna sredstva, za svoje delovanje potrebujejo ustrezen akumulator. Akumulatorji za traktorje so glavni vir energije, ki je potrebna za zagon traktorja, delovanje luči in še marsikaj drugega. Kadar vam traktor ne vžge, je to največkrat posledica izpraznjenega akumulatorja. Če se želite temu izogniti, morate paziti, da ne pozabite ugasniti na primer luči, kadar traktor ne deluje, hkrati pa poskrbeti za redno vzdrževanje akumulatorja.

Akumulatorje za traktor je potrebno po določenem času tudi zamenjati. Je že res, da so si akumulatorji za traktorje na prvi pogled zelo podobni, vendar temu to ni tako. Pred nakupom je pametno preveriti ponudbo, vsekakor pa morate biti pozorni predvsem na njihovo velikost in moč. Ob nakupu akumulatorja za traktor preverite tudi garancijsko dobo, ki je običajno 2 leti, saj si boste tako zagotovili njegovo menjavo v primeru, da ne bo deloval.