Inverterski varilni aparat

Inverterski varilni aparat se uporablja za varjenje z enosmernim tokom

Varilni aparat je naprava za spajanje različnih materialov s pomočjo toplote ali s stiskanjem. Do danes se je močno razvilo, zato ni nič presenetljivega, da poznamo različne postopke varjenja, kot so na primer MIG / MAG, TIG in MMA varjenje. Ne glede na to, za katero tehniko varjenja gre, lahko za to uporabimo inverterski varilni aparat, ki je trenutno med najcenejšimi na trgu in še vedno zagotavlja kakovostne zvare.

Inverterski varilni aparat je prenosna naprava za varjenje, ki ima vgrajeno posebno elektroniko, ki zagotavlja, da se omrežna napetost najprej spremeni v enosmerno, ta pa se potem spremeni v visokofrekvenčno napetost. To pripomore k odličnim varilnim lastnostim inverterskega varilnega aparata, hkrati pa zagotavlja optimalno varnost varilca. Inverterski varilni aparat se najpogosteje uporablja pri varjenju konstrukcijskih in nerjavnih jekel, zaradi svoje nizke teže pa je posebej primeren za montažna dela, dela na gradbišču in delavnicah.

Varilni aparat je primeren za različne tehnike varjenja

Brez postopka varjenja si danes industrije enostavno ne moremo predstavljati. Njegov glavni namen je spajanje različnih materialov tako, da tvorijo trdno celoto. Uporablja se ga pri izdelavi različnih kovinskih konstrukcij, servisnih delavnicah, pri različnih vzdrževalnih delih in še marsikje drugje. Zaradi njegove izjemno velike razširjenosti so se do danes razvile različne tehnike varjenja, za katere je potrebno uporabiti ustrezen varilni aparat.

MIG / MAG varilni aparat je namenjen varjenju z žico in zaščitnim plinom ter zagotavlja popolno prilagodljivost potrebam uporabnika. Gre za najbolj razširjeno obliko varjenja, zato je ponudba tovrstnih aparatov zelo pestra. Za bolj natančno varjenje je primeren TIG varilni aparat, pri katerem dodajamo material le po potrebi in je zato namenjen bolj izkušenim varilcem. Pri izbiri varilnega aparata je pomemben predvsem njegov namen, zato lahko na policah izbranega ponudnika varilnih aparatov poiščete naprave tako za domačo uporabo kot tudi za profesionalne namene.