Paletni viličar 2

Viličar za učinkovito skladiščno delo

Pri delu v skladišču želimo biti učinkoviti in hitri, kar pomeni prihranek časa in truda. Predvsem pa želimo svoje naloge opraviti varno in zanesljivo, kar je pri delu s težkimi bremeni seveda še posebej pomembno. Zanesemo se torej lahko le na kakovostno in zmogljivo opremo, s katero se lahko lotimo različnih opravil v sodobnih skladiščih. V poštev pridejo raznovrstni viličarji, ki jih lahko uporabimo za vse mogoče namene. 

Če ciljamo predvsem na učinkovito in prijetno delo, bo bržkone najboljša izbira električni viličar, sploh če gre za model, ki je posebej prilagojen specifičnemu tovoru, recimo tovoru na paletah. Tak viličar lahko zagotovi odlično izkušnjo pri delu v skladišču.

Prednosti električnega pogona

Paletni viličar na električni pogon je idealna izbira za mnoga sodobna skladišča. Ponuja nam namreč kar nekaj prednosti, ki jih lahko v takšnem okolju s pridom izkoristimo. Gre za učinkovito in varčno napravo, ki na dolgi rok ne prinaša kakšnih posebnih stroškov pri delovanju, pa tudi pri vzdrževanju in servisiranju lahko veliko prihranimo.

Največja razlika pa je očitna pri delu. Paletni viličar seveda uporabljamo za prevažanje tovora na paletah, za kar so te naprave povsem prilagojene. Električni viličar se odlično znajde v vsakem okolju, vilice so dovolj prilagodljive za različne tovore, zmogljivost pa poskrbi za različna bremena. Seveda je treba najprej izbrati ustrezen viličar glede na zahteve pri delu, a gotovo bo na voljo idealen model. 

Električni pogon ima nekatere zelo opazne prednosti. Ker se paletni viličar pogosto uporablja v manjših skladiščih, kjer ni veliko prostora, mora biti zelo okreten in praktičen za uporabo. Poleg tega je zelo dobrodošlo, da električni viličar pri delovanju ne spušča izpušnih plinov in ne povzroča hrupa, je zelo čist in prijeten za uporabo. To je za uporabnike gotovo velik plus, sploh pri redni uporabi na dolgi rok.