.parketi

Klasični ali gotovi parketi

Parketi že dolgo časa veljajo za eno od najbolj priljubljenih talnih oblog. Pri nas so najbolj razširjeni klasični parketi, vendar zahtevajo precej dolgotrajen postopek polaganja. Postopek na primer vključuje brušenje, lakiranje, sušenje. Posledično je takšna vrsta parketa vzdržljiva več generacij. Večkrat jo namreč lahko obnovimo ter jim na takšen način povrnemo naravno lepoto.

Klasične parkete vgrajujemo z lepljenjem na podlago. Pri tem lahko izdelujemo številne vzorce, kot sta na primer chevron, ribja kost. Vse bolj se pri nas uveljavljajo nekoliko dražji gotovi parketi. Za polaganje in vzdrževanje so v primerjavi s klasičnimi veliko vzdržljivejši.

Gotovi parketi na klik se polagajo sila preprosto, saj gre za plavajoči način polaganja s suhomontažnim klik sistemom spajanja desk. Takšno vrsto parketa prav tako lahko polagate na različne načine. Možnosti je neskončno veliko, izbira pravega vzorca je zlasti odvisna od okusa uporabnika.

Parket hrast se ponaša s številnimi odlikami

Ker želite v svoj dom ali kateri koli drug objekt vnesti nekaj topline in domačnosti in ravnokar izbirate med različnimi talnimi oblogami, nikakor ne boste mogli mimo parketa. Na trgu lahko izbirate med številnimi vrstami, ki se med seboj ne nazadnje razlikujejo tudi glede na drevesno vrsto. Parket hrast je odlična izbira, ne glede na to, za kateri tip parketa se boste odločili.

Parket hrast je v primerjavi s parketi drugih drevesnih vrst izjemno trpežen in vam zato ponuja izjemno dolgo življenjsko dobo. Parket iz hrasta vam bodo v prvi vrsti najprej svetovali tudi izkušeni in strokovno podkovani prodajalci. Sicer boste zanj odšteli nekaj več denarja, a zavedati se morate, da je nakup visokokakovostnega parketa izjemno dobra investicija.

Parket hrast vam je na voljo v številnih različicah v specializiranih prodajalnah. Te imajo svoja mesta tudi na spletu. Cena parketa iz hrasta v spletni trgovini je dostopnejša, kar je samo ena od številnih prednosti spletnega naročanja talne obloge.