vinil plošče

Vinil je najbolj popularen material za talne obloge

Najbolj popularni material za talne obloge je vinil, saj je v primerjavi s parketom tudi veliko cenejši. Vinil se nakupuje v tako imenovanih vinil ploščah, ki so lahko različnih velikosti, dimenzij, debelin in oblik. Vinil plošče so cenejše od parketa in so zaradi teg tudi veliko bolj popularne, narejene so iz recikliranih materialov, kar pomeni, da ne obremenjujejo okolja, tako zelo kot prej, ko si bile narejene iz plastike. 

Vinil plošče so izjemno popularne, saj so zelo enostavne za montažo. Vinilne plošče se polagajo podobno kot laminat, samo z pravilnim zlaganjem in zatikanjem. Zaradi tega je montaže izjemno preprosta in enostavna, kar je seveda zelo ugodno, ker je delo tudi hitreje opravljeno. 

V kolikor kupujete talno oblogo in si želite preverit vse podrobnosti za  vinil plošče, pa se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo zagotovo z največjim veseljem svetoval in vam ponudil najboljšo talno obloga za vas. 

Parket je verjetno najboljša talna obloga za vaše stanovanje

Danes se vse več ljudi, ki gradijo hiše ali obnavljajo stanovanja, odloča za nakup parketa, kot talne obloge. Za parket je značilno, da je zelo vzdržljiva talna obloga. Za parket je značilno, da poznamo več vrst le-tega in tudi več vrst lasa iz katerega je narejen. Zaradi tega so cene lahko različne. Vsem paketom pa je skupno, da izjemno lepo in estetsko izgledajo ter odločilno pripomore k izgledu vašega stanovanja. 

V kolikor se odločite, da boste tudi sami v svoje stanovanje položili parket, se lahko za več informacij obrnete k parketarjem in se z njimi dogovorite vse dodatne podrobnosti. 

Torej v kolikor iščete talno oblogo za vas, potem s morate zagovor polegati vinil in parket. Oba imata dobre in slabe lastnosti, zaradi tega je odločitev popolnoma vaša, vendar vedeti sam to, da je talana obloga nekaj, kar mora preživeti tudi naslednje generacije.