Kaminska peč

Kaminska peč ne zahteva večjih gradbenih posegov

Če ste se odločili, da si želite imeti v svojem dnevnem prostoru nekaj pridiha topline, pa si ne želite bistveno posegati v prostor, je kaminska peč zagotovo najboljša rešitev. Ena glavnih prednosti kaminskih peči je ravno v njihovi hitri montaži, ki je izjemno hitra in ne zahteva večjih gradbenih posegov, saj jo le postavimo na željeno mesto in poskrbimo za primerno dimenzioniran dimnik. 

Na trgu je trenutno veliko proizvajalcev kaminskih peči, zato je pomembno, da izberete ponudnika, ki nudi kaminske peči priznanih proizvajalcev. To je dodatna garancija, da bo kaminska peč imela čisto zgorevanje in visoko učinkovitost. Po svojem videzu so kaminske peči vedno bolj sodobne in modernega videza, s steklenimi vrati pa nudijo pridih toplote, po katerem so bili do sedaj znani le kamini. Kaminska peč vam bo dobro služila le, če bo strokovno montirana in priključena na dimnik, zato je za to najbolje poiskati strokovnjake na tem področju.

Toplozračne peči izkoriščajo toploto oboda kurilne naprave 

Ponudba kaminskih peči in kaminov je danes zelo pestra, saj so nam na trgu na voljo peči različnih proizvajalcev, modelov, dimenzij in izgledov. Bolj kot izgled in dizajn pa je za končni učinek pomemben način prenosa toplote, ki nam ga tovrstne peči ponujajo. S tega vidika ločimo toplovodne, akumulacijske in toplozračne peči, zato se je pred končno izvedbo pametno posvetovati s strokovnjaki na tem področju, ki bodo poskrbeli za najboljšo rešitev v dani situaciji.

Toplozračne peči so običajno sestavljene iz kamninskega kurišča in zunanje obloge, med katerima je prostor, ki je namenjen kroženju zraka. Celoten sistem deluje tako, da se ob kurjenju toplozračnih peči obod kurilne naprave ogreje, in ta toplota se izkorišča za ogrevanje zraka. Če želimo s toplozračnimi pečmi ogrevati tudi sosednje prostore, je za dodatno kroženje zraka pametno uporabiti dodaten ventilatorski sistem, ki poskrbi za enakomernejši prenos toplote v prostorih.