Cevi za dimnik

Cevi za dimnik po ugodni ceni

Cevi za dimnik so na voljo v različnih trgovinah, ki se posvečajo le prodaji dimniške opreme. Vsekakor jih ne bomo našli v vsaki poslovalnici, saj se moramo obrniti na prave ponudnike, ki vedo, da morajo biti dimniške cevi izdelane iz najboljših in najtrpežnejših materialov. Če bomo cevi kupili pri njih bomo mirno uživali v svojem novem domu, kar je seveda najpomembnejše. 

Cevi za dimnik lahko naročimo tudi v običajnih trgovinah za gradnjo, vendar pa moramo biti pozorni, da bodo izdelane iz dovolj kvalitetnih materialov. Nekateri kupci cevi so že poročali o težavah, ko so kupili takšne cevi, ki niso imele vse ustreznih certifikatov. Ker se jim je med ogrevanjem kaj zalomilo in so želeli uveljavljati zavarovalnico, jim to žal ni uspelo. Zavarovalniški agentje so namreč pozorni na vsako podrobnost, ki jo upoštevajo, preden se odločijo za plačilo odškodnine. 

Cevi za dimnik morajo biti ravno zato kupljene pri mojstru, ki nam bo dimnik postavljal ali saniral. Tako bo tudi on nosil del odgovornosti, saj nam bo pred vgradnjo moral zagotoviti, da vgrajuje le najboljše in najbolj kvalitetne materiale. 

Šamotna opeka mora imeti pravšnjo gostoto 

Šamotna opeka mora biti izdelana po tono določenih standardih, saj bo le tako lahko kljubovala izredno visokim temperaturam, ki se ustvarjajo pri gorenju. Strokovnjaki opozarjajo, da moramo pri nakupu pogledati, kolikšna je gostota naročene in kupljene opeke. Dosegati mora gostoto med 1900 in 2000 kg/m3.  

Šamotna opeka pa ima tudi ostale pomembne karakteristike, ki jih moramo upoštevati. Njena toplotna prevodnosti pri 100 stopinjah Celzija mora meriti 0,718 W/mK. To pomeni, da je opeka resnično kvalitetna. 

Šamotna opeka se kupi v obliki klasičnih zidakov, ki so idealni za zidavo peči. Veliko mojstrov, ki gradijo krušne peči išče tudi stare zidake, ki jih lahko dobiš le na starih hišah in z leti pridobivajo na vrednosti.