Toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda se namesti zelo enostavno

Toplotna črpalka zrak voda se običajno precej enostavno namesti. Seveda je vsaka montaža navezuje na to, kakšen ogrevalni sistem si zamislimo ter tudi na to, kakšen toplotni vir bo koristila zunanja enota. Vsak model ima namreč svoje posebnosti, ki jih mora monter poznati. Le tako jih bo lahko med montažo ustrezno upošteval. 

Toplotna črpalka zrak voda je precej preprosta, saj ne zahteva vodnega vira, kot ga zahteva model toplotne črpalke voda voda. Ravno tako od nas ne zahteva velike površine, ki jo na primer potrebujemo pri toplotni črpalki zemlja voda. Poleg tega lahko pri modelu zrak voda izbiramo sistem, ki ima zunanjo enoto ali pa sistem, pri kateremu zunanja enota ni potrebna. 

Toplotna črpalka zrak voda nas bo tako stala okrog 6000 evrov. To je za marsikoga precej zajeten znesek, ki si ga le stežka privošči, vendar pa se lahko vsakdo prijavi na razpis za sofinanciranje nakupa in montaže toplotne črpalke. 

Toplotna črpalka za ogrevanje lahko deluje na kombiniranemu sistemu

Toplotna črpalka za ogrevanje lahko brez težav deluje tudi na kombiniranemu sistemu. Čeprav mnogo kupcev tega ne ve, je je mogoče eno toploto črpalko priključiti tudi na kombinirani sistem. Če imamo v stanovanju že nameščene radiatorje, ki jih nočemo odstraniti, lahko pripravimo sistem, ki bo dobro deloval na tako na talno kot na radiatorsko ogrevanje. 

Toplotna črpalka za ogrevanje z dvoobmočnim modelom delovala enako dobro na obeh območjih. Prednosti takega sistema je več. Izpostavimo lahko to, da imamo tu možnost, da si nastavimo različno temperaturo vode. Nižjo temperaturo tako pošiljamo v cevovod talnega ogrevanja, višjo temperaturo pa pošiljamo v radiatorje. To je odlična rešitev za obnovljene starejše hipe, ki jim želimo dodati talno gretje. 

Toplotna črpalka za ogrevanje se bo tako popolnoma prilagodila našim potrebam, saj nam ne bo treba spreminjati ogrevalnega sistema celotne hiše.