Zehnder

Zehnder rekuperator zraka je najsodobnejši na tržišču

Ker je ponudba prezračevalnih sistemov danes zelo pestra, je odločitev o najbolj primernem sistemu za marsikaterega uporabnika zelo težka. Ko je govora o novogradnji, je trenutno na trgu najbolj razširjeno tako imenovano prezračevanje z rekuperacijo, pri čemer pa se je potrebno zavedati, da imamo v tem primeru tudi množico prezračevalnih sistemov in naprav različnih blagovnih znamk. Ena od teh so tudi prezračevalne naprave Zehnder, katerih rekuperatorji so trenutno med najsodobnejšimi na tržišču.

Če iščete kakovostne prezračevalne naprave, ki vam bodo dolgo služile in vam omogočale enostaven pregled in upravljanje, potem so rekuperatorji Zehnder odlična izbira. Njihova glavna značilnost je, da omogočajo pasivno regulacijo klime v prostoru in najmodernejšo povezljivost. S svojo najsodobnejšo tehnologijo zagotavljajo nemoten in konstanten pretok zraka, ki ne bo zatajil niti v najbolj mrzlih zimskih dneh. Tovrstne naprave veljajo za energijsko izjemno varčne, zato bodo stroški delovanja celotnega prezračevalnega sistema majhni.

Prezračevanje je sestavni del sodobne gradnje

Minili so časi, ko je v naših domovih pri oknih neprestano pihalo in smo imeli občutek prepiha, saj je gradnja zaradi energijskih zahtev postala vedno bolj kakovostna. Posledica tega je, da se v sodobnih domovih najde zelo malo prostora za samodejno prezračevanje. Zaradi tega je že ob načrtovanju gradnje potrebno razmisliti o najbolj učinkovitem prezračevanju glede na naše potrebe in želje, ki bo poskrbelo za izmenjavo porabljenega in svežega zraka.

Izbira prezračevanja je odvisna od mnogih dejavnikov. Danes je prezračevanje z rekuperacijo v sodobni gradnji najbolj razširjeno in skoraj obvezno. Gre za prezračevanje z izmenjavo toplote, kar pomeni, da so toplotne izgube v prostorih minimalne, kot je to na primer pri prezračevanju z odpiranjem in zapiranjem oken. Pri tovrstnem prezračevanju se na posebnem izmenjevalniku toplota porabljenega zraka prenese na svež zrak, kar pomeni, da v bivalne prostore vstopa zrak le za kakšno stopinjo ali dve hladnejši.