Odstranitev DPF filtra

Odstranitev DPF filtra prinaša veliko prednosti

Odstranitev DPF filtra vsekakor ni priporočljiva. Veliko voznikov pa se odloči za omenjeni poseg, saj jim filter povzroča nemalo težav. Če se nam začne neprestano prižigati lučka, ki javi, da se filter ni regeneriral, se nam bo pričel hitro kvariti. Veliko voznikov se za omenjeni poseg odloči, ker se po odstranitvi znatno izboljša odzivnost motorja.  

Odstranitev DPF filtra je povezana tudi z manjšo porabo goriva. Vsak voznik, ki dobi informacijo, da bo njegovo vozilo z odstranitvijo filtra porabilo veliko manj goriva, začne nemudoma razmišljati o omenjeni možnosti, saj je gorivo izredno drago. Poleg tega pa si bomo brez filtra znižali tudi stroške pri servisu, saj ne bomo več potrebovali olja z DPF standardom. 

Odstranitev DPF filtra nam ravno tako podaljša življenjsko dobo motorja, ki je ključna za dolgo uporabo vozila. 

Čiščenje DPF filtra je cenejše kot nakup novega

Čiščenje DPF filtra je vsekakor bolj priporočljivo, kot pa nakup popolnoma novega DOF filtra. Seveda se tu mnenja krešejo. Nekateri vozniki prisegajo na čiščenje, ki ga redno opravljajo vsakih nekaj let. To je odličen način, kako si brez prevelikih stroškov vzdrževanja omogočimo odlično delovanje avtomobila. Vsekakor pa se vsi vozniki ne strinjajo s tem. 

Čiščenje DPF filtra seveda tudi nekaj stane, zato določeni uporabniki dizelskih avtomobilov zagovarjajo teorijo, da je bolje čez čas kupiti nov DPF filter, kot pa neprestano čistiti obstoječega. Tudi stroka ima tu deljena mnenja, zato se mora vsak voznik samostojno odločiti, kar se mu zdi najbolj prav. Čiščenje dandanes poteka na izredno enostaven način s pomočjo sonde, s katero se vstavi čistilno sredstvo v notranjost filtra. 

Čiščenje DPF filtra bo tako zaključeno hitro in učinkovito, saj bo vstavljena raztopina razžrla saje, ki jih bo nato serviser izpral s posebno tekočino za izpiranje. Po čiščenju bo filter ponovno deloval odlično in bo dosegal enake rezultate kot takrat, ko je bil popolnoma nov.