Travne plošče

Travne plošče za dvorišče

Travne plošče so uporabne v različnih situacijah. Če želimo, si z njihovo pomočjo lahko oblikujemo lepo ter urejeno dvorišče, po kateremu bomo z lahkoto hodili in vozili. Travne plošče so navadno narejene iz odličnega PVC materiala in jih vsakdo lahko sam namesti po dvorišču. Vse kar mora narediti je to, da travne plošče potisne v travnato površino. 

Travne plošče bodo poskrbele, da bomo po omenjeni travnati površini bolje hodili in da se nam ob slabem vremenu na travi ne bo drselo in ugrezalo. Kdor ima travnato dvorišče, dobro ve, da se travnik ob dežju lahko hitro spremeni v blatno mlako. Ker si tega pred svojim domom nihče ne želi, si lahko namesti odlične plastične plošče, ki bodo zagotavljale večjo stabilnost in varnost pri hoji.  

Travne plošče se enostavno namestijo in tudi hitro odstranijo, če jih pod določenem času ne potrebujemo več. Po uporabi jih lahko dobro operemo in spravimo ter si tako zagotovimo njihovo ponovno uporabo, ko bo to potrebno, saj bodo čiste in pripravljene za namestitev v novo travnato površino. 

 

Pašna oprema za rejo domačih živali

Pašna oprema je nujno potrebna za vse, ki se odločijo, da bodo doma gojili živino ali drobnico. V Sloveniji se veliko manjših kmetov posveti vzreji drobnice. Ovce se lahko same pasejo na večjih travnatih površinah, ki pa morajo biti ustrezno zaščitene, da ovce ne bi pobegnile. 

Pašna oprema nam pomaga zaščititi pašnik, ki tako ovce brani pred zvermi, ki na njih pretijo ponoči. Tudi pri nas se je v zadnjih letih povečalo število volkov in šakalov, ki napadajo manjše živali. Ovce so idealna tarča, saj niso prevelike in tako jih krdelo volkov hitro pokonča. 

Pašna oprema bo vsakemu kmetu omogočila varno in dobro pašnjo. Vsak kmet si želi, da so zjutraj, ko se vrne na pašnik, vse njegove ovce zdrave in žive.