perforacija

Vas zanima zakaj se izvaja perforacija?

Največkrat se odločamo za storitve, ki se izvajajo v tiskarnah zato ker tega na tako kvaliteten ali učinkovit način ne moremo izvesti doma, ne glede na to, koliko se trudimo in pod tako nalogo spada tudi perforacija. To je proces, v katerem v material, po navadi papir, naredimo več zaporednih majhnih luknjic, ki omogočajo, da se posamezen del strani oziroma ploskve z lahkoto odtrga od preostalega dela. To se najpogosteje uporablja v kakšnih beležkah ali blokih, ali pa nekje, kjer se lahko na ta način odtrgajo kontaktne informacije, mogoče kuponi.

Skoraj da vsaka tiskarna, ki se ukvarja bolj konkretno s tiskanjem, se pravi, da to ni le kopirnica, bi morala nuditi to storitev, seveda a perforacija ni ravno nekaj, kar bi izvajali pogosto, razen če se dejansko uporabljamo z distribucijo kuponov, ali pa imamo preprosto tako zasnovan svoj celoten marketing sistem. Za tiste, ki želijo, da je na nekem tisku izvedena perforacija, se morajo za to predhodno zmeniti z izvajalcem del, in preveriti, da je želeno perforiranje sploh možno.

To storitev izvaja, kot smo prej omenili, skoraj vsaka tiskarna, Ljubljana pa je mesto, kjer takih ustanov skoraj da zagotovo najdemo največ oziroma so tu najbolj zgoščene. Seveda pa moramo poudariti ponovno to dejstvo, da ni vsaka kopirnica tudi tiskarna, Ljubljana pa za to ni nobena izjema, le da se na tem območju prav zagotovo nahaja več kopirnic. Za tiste, ki želijo izvajati to storitev se morajo najprej dobro pozanimati, če se neko podjetje dejansko s tem ukvarja, to pa lahko preverijo tako, da se pozanimajo na spletni strani, osebno tako, da obiščejo samo tiskarno ali pa jih pokličejo po telefonu, mogoče kontaktirajo preko e pošte. Kot je bilo omenjeno je če je to kar iščemo tiskarna Ljubljana najboljše mesto, kjer se lahko nahajamo.