dodatna oprema

Kaj vse lahko zajema dodatna oprema 

Dodatna oprema ni samo v oprema, ki jo dodatno plačamo pri nakupu novega avtomobila. Ko kupimo nov avto in si ne želimo osnovnega vozila je vse za doplačilo. Vsako leto pa je osnovne opreme v novih avtomobilih več. 

Imetniki novih avtomobilov imamo na izbiro ogromno dodatne opreme. Od senzorjev parkiranja, razne elektronske radio naprave, lokacijsko napravo, alarmi, zračne blazine, zunanja ogledala, ki so elektronsko nastavljiva, imajo ogrevanje in so zložljiva, tempomat, potovalni računalnik, centralno zaklepanje, daljinsko upravljanje, električni pomik vseh stekel, ASR regulacija zdrsa pogonskih koles, lahka ALU platišča, ABS zavorni sistem, BAS pomoč pri zaviranju, ESP elektronski program stabilnosti, sistem za ohranjanje voznega pasu, razna naslonjala za roke, avtomatska klimatska naprava, izpopolnjeni volani, pomoč pri speljevanju v klanec in še bi lahko naštevali. 

Dodatna oprema v avtomobilski industriji zajema podvozje, notranjost, varnost, udobje, multimedija in uporabnost. 

Dodatna oprema za avtomobil pa je tudi prva pomoč, olja, čistilo za okna, hladilna tekočina, brisalci, žarnice, obvezna oprema, akumulator in se bi lahko naštevali. Se pravi vse kar avtomobil in voznik nujno potrebujeta in več.

Globinsko čiščenje vozila 

Globinsko čiščenje vozil je priporočljivo opraviti vsaj enkrat na leto. Kadar je umazanija vidna, naj si bo to v tleh, po navadi so to madeži od hrane ali sladke pijače, kave in podobno. 

Globinsko čiščenje vozil podaljšuje dobo kvalitete usnja. V vozilu se nalaga odmrla koža in las v tekstilne dele vozila, se pravi sedeže, razne ročaje in celo tla.

Mnogi imajo hišne ljubljenčke, in jih vozijo od točke a do točke b, če ne drugam vsaj do veterinarja.  

V poletnem obdobju je priporočljivo globinsko čiščenje vozil zaradi potenja, v zimskem pa zaradi tega, ker v vozilo prinašate sol. 

Ne smemo pozabiti tudi na kadilce, saj dim prodre v sedeže, strop in drug tekstil.

Najpomembnejši razlog za globinsko čiščenje vozil pa je vaše  dobro počutje in ravno tako od vaših sopotnikov.