Toplotna črpalka zrak zrak

Toplotna črpalka zrak zrak so odlične za pasivne hiše

Toplotna črpalka zrak zrak so odlične za vse, ki si v svoj dom ne želijo postavljati zastareli ih dolgočasnih radiatorjev. Radiatorji so bili vedno prisotni v vsakem domu in so skrbeli za toploto v zimskih dneh. Dandanes pa jih ni več potrebno postaviti, saj lahko uporabimo druge načine ogrevanja svojega doma. Eden izmed vedno bolj aktualnih načinov je tudi uporaba toplotne črpalke zrak zrak

Toplotna črpalka zrak zrak nam prinaša veliko prednosti. Poleg tega, da nam ni potrebno več uporabljati radiatorjev, ki pozimi izredno prašijo vse prostore v našemu domu, saj imajo zaradi rež, v sebi skritega ogromno prahu, ki se je nabral skozi celo leto. To pa je precej škodljivo za zdravje tistih, ki živijo znotraj takšnih prostorov.

Toplotna črpalka zrak zrak nam torej omogoča dovajanje vedno svežega in hkrati toplega zraka, ki ne bo prašen in bo zato za človeka veliko bolj koristen. Seveda moramo pri gradnji hiše za tak način ogrevanja upoštevati veliko različnih parametrov, da imamo na koncu lahko funkcionalen način ogrevanja.

Toplotna črpalka zemlja voda za novozgrajene domove

Toplotna črpalka zemlja voda je odličen način za ogrevanja prostorov in sanitarne vode. Čeprav je namestitev takšne vodne črpalke precej draga, se nam dolgoročno zelo obrestuje. Namestimo jo lahko tudi v velike stare hiše, ki še vedno uporabljajo ogrevanje s pomočjo radiatorjev.

Toplotna črpalka zemlja voda zahteva le strokovnjake, ki nam bodo zvrtali primerno luknjo, v katero bomo dali sondo. Ta bo s pomočjo moči zemlje ogrevala naš celotni dom. To prilagoditev lahko naredimo v vsaki hiši, saj je precej enostavna in nezahtevna.

Toplotna črpalka zemlja voda bo dolgo časa dobro delovala. Trenutno nam proizvajalci takšnih toplotnih črpalk lahko zagotovijo do 25 let kvalitetnega delovanja, zato se nam vložek resnično izplača. Posledica namestitve bodo nižje položnice za elektriko in bolj topel dom.