registracija blagovne znamke v sloveniji

Registracija blagovne znamke v Sloveniji podjetju omogoča zaščito imena

Vsako podjetje, ki je na trgu, se na trgu pojavlja z namenom, da bi bili uspešni. Pot do uspeha je seveda dolga in polna trdega dela in tega se zagotovo zaveda vsak, ki želi svoje podjetje narediti uspešno. Cilj na trgu je seveda tudi to, da je podjetje boljše od svoje konkurence in se neprestano izboljšuje, kar jim omogoča večjo možnost uspeha. Potrebno pa je tudi dobro zaščititi ime podjetja, saj lahko kdo izkoristi dober glas samega podjetja.

Registracija blagovne znamke v Sloveniji je torej postopek, s katerim podjetje pred konkurenco zaščiti svoje podjetje. Blagovna znamka je seveda tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja in tega se zaveda tudi vsak izmed nas. Veliko ljudi kupuje izdelke le določene znamke, saj se zavedajo, da jim lahko zaupajo in vedo, da dajo veliko na kakovost.

Registracija blagovne znamke v Sloveniji torej pomeni, da podjetje zavaruje kakršen koli znak ali kombinacijo znakov, ki jih je mogoče grafično prikazati in ki v gospodarskem prometu omogočajo razlikovanje enakega ali podobnega blaga.

Kršitev patenta ne predstavlja zasebna in negospodarska raba izuma

Vsi se seveda zavedamo dejstva, da skušamo vsako stvar, ki jo ustvarimo sami zaščititi tako, da nihče ne more narediti takšnega izdelka kot mi. To je lahko zelo pomembno za razna podjetja, ki vlagajo vloge za patent, kar zavaruje njihove izdelke in jih nihče ne more prodajati na trgu. Seveda pa pride do raznih kršitev, ki terjajo sankcije.

Kršitev patenta pa pri nas ne predstavlja zasebna in negospodarska uporaba izuma, raziskave in poskusi, uporaba na ladjah, letalih ali vozilih druge države, ki so naključno ali začasno na ozemlju naše države. Proti tem uporabnikom torej sankcije niso zakonsko predpisane.

Kršitev patenta pa lahko vsak imetnik patenta zazna in poda prijavo, če je seveda prepričan v to, da neko drugo podjetje na našem trgu prodaja enake izdelke.