Aluminijasta okna

PVC okna z različnimi vzorci

PVC okna so ravno tako kot plastična izdelana popolnoma po želji kupcev. Torej tudi pri lesenih oknih si kupec lahko izbira želeno barvo, ki jo izbere direktno iz RAL lestvice. Tako imamo lahko tudi rdeča ali rumena okna. Vsekakor je takšnih naročil bolj malo, a vendar se od časa do časa pojavi kupec, ki želi popolnoma presenetiti sosede in vgraditi unikatna okna.

PVC okna pa imajo lahko tudi najrazličnejše vzorce, s katerimi lahko na primer imitirajo različne tipe lesa. Lesena okna namreč še vedno veljajo za najbolj zaželena in za sinonim prestiža. Ker pa je les veliko bolj zahteven od plastike, se kupci raje odločijo zanjo, kot za les. Les je namreč potrebno vsako leto na novo pobarvati in zaščititi. Pri PVC oknih pa jih bomo enkrat na leto le obrisali z vlažno krpo, da bomo odstranili prašne delce, ki so se nabrali skozi čas.

PVC okna tako lahko imitirajo les hrsta, oreha, češnje, bora in celo mahagonija. Vsaka izmed imitacij je vrhunska in daje izgled pravega lesa. Nihče od sosedov ne bo opazil, da vaša okna niso lesena temveč plastična.

Strešniki različnih debelin

Strešniki so lahko narejeni iz različnih materialov in tudi različnih debelin. Nekateri so lažji in tanjši, drugi pa so težji in debelejši. Debelina je odvisna od vrste strešnika. Nekateri strešniki morajo biti debelejši, da lažje vzdržijo vremenske vplive določene pokrajine. Tako je na primer na primorskem, kjer imajo prav posebne strešnike, ki so prilagojeni za pojav burje. V kolikor bi na primorskem imeli ravne strešnike, bi jih burja zagotovo odpihnila iz strehe.

Strešniki so predstavljeni tudi na različnih spletnih straneh, kjer različni ponudniki podrobno predstavljajo vso svojo ponudbo. Vsekakor je dobro, da se pred naročilom posvetujemo s krovcem in s prodajalcem. Tako se izognemo možnosti napačnega nakupa in privarčujemo denar, ki bi ga pri slabemu nakupu nespametno potrošili.