Rezervni deli kardanske gredi

Rezervni deli kmetijske mehanizacije

Kmetijska mehanizacija je dobro pripravljena na večje obremenitve, s katerimi se utegne soočiti. Ni pa nesmrtna, še posebej po več letih uporabe bo gotovo prišlo do težav, ki jih ne bo mogoče enostavno odpraviti. Ni nujno, da bodo to kakšne večje poškodbe ali okvare, čisto možno je, da bodo ponagajali kakšni detajli, na katere morda sploh nismo pozorni. Tako se lahko zgodi, da pride do razbitja stekla za traktorske kabine, kar je velika nevšečnost, lahko pa se obrabijo kakšni deli, ki so stalno pod obremenitvami. Splača se imeti rezervo, ki omogoči enostavno popravilo ali zamenjavo.

Ključni so recimo rezervni deli kardanske gredi, saj so kardani naravnost nepogrešljivi pri uporabi razne kmetijske mehanizacije. Tudi če sama mehanizacija odlično deluje, ne bo prav nič uporabna, če nimamo kardana. Rezervni deli kardanske gredi tako omogočajo, da smo v vsakem trenutku pripravljeni na delo. Ni nujno, da se poslužimo nadomestkov in zamenjave, kot je to pogosto pri kardanih – rezervni deli kardanske gredi omogočajo zelo enostavno odpravljanje različnih problemov, včasih tudi na terenu.

Če se kaj pripeti traktorju, so lahko posledice še hujše. Omenili smo že stekla za traktorske kabine, ki so pogosto na udaru. Prav tako moramo biti pozorni na akumulator in druge ključne sestavne dele. Medtem ko so stekla za traktorske kabine najpogosteje izpostavljena prav konkretnim dejavnikom iz okolja, se akumulatorji pogosto izpraznijo zaradi neprevidne uporabe traktorja. Prav tako lahko hitro pretirano obremenimo druge sestavne dele, nekateri kosi pa se tako ali tako uvrščajo med potrošni material in jih je treba redno menjati. Vso to opremo se splača imeti na zalogi. Čeprav to ni vedno smiselno, je pametno imeti nekje v bližini kak akumulator, v najslabšem primeru pa moramo imeti vsaj stik s serviserjem, pri katerem so ti kosi hitro dobavljivi, saj bomo le tako lahko nemoteno delali.