Prodaja rabljenih viličarjev

Prodaja rabljenih viličarjev

Marsikomu se nakup novega viličarja ne zdi smiseln. Cene novih viličarjev so precej visoke že pri vstopnih modelih, kaj šele, če bi si želeli omisliti kak boljši model. Še posebej v manjših skladiščih, kjer se da ves material zložiti na površino tal, je bolj poceni in čisto zadovoljiva uporaba ročnega paletnega viličarja. Vendar se v vsakem primeru splača pretehtati razloge za in proti ter dejanski prihranek na času pri delu z motornim viličarjem. Paletni viličar je le omejene hitrosti in ne more dvigovati bremen na večjo višino.

Za cenejšo izbiro lahko dobimo rabljeni viličar poljubnega tipa. Ker so viličarji v glavnem narejeni za profesionalno uporabo, so robustni in čvrste izdelave. Tako je načeloma vsaj zunanjost zelo obstojna in zdrži zelo veliko časa. Rabljeni viličar je zato zelo privlačen za popolno obnovo in zamenjavo dotrajanih delov. Obnova za rabljeni viličar je precej donosen posel. Obnovljeni viličarji so povsem enako zmogljivi, kot bi bili v novem stanju. Še več, v večini primerov se lahko doda prilagojeni novejši krmilni sistem, ki še izboljša kontrolo in nadzor nad strojem. Če k temu dodamo še zamenjavo motorja in hidravlične črpalke z zmogljivejšimi, dobimo res boljši izdelek, ki bi se v svojem času lahko kosal z precej dražjimi modeli.

Ravno zato se na trgu stalno prodajajo rabljeni obnovljeni viličarji. Na tak način se bistveno zmanjša tudi okoljska obremenitev. Ročni paletni viličar pa mora seveda ostati v vsakem skladišču. Za drobne premike sproti je paletni viličar še vedno najbolj priročno orodje. Z njim lahko upravlja vsak, ena od njegovih prednosti, ki se jo pogosto zapostavlja, pa je zmožnost obračanja bremen v kotih in okoli tesnih prostorov. Z ročnim paletnim viličarjem lahko tudi bolj natančno dvigujemo breme. Pri konstrukcijah težkih elementov, ki jih je treba namestiti natančno, pride to še kako prav.