Varno shranjevanje sladic

Varno shranjevanje sladic

Sladice so odlična popestritev jedilnika in mamljiva ponudba v profesionalnih gostinskih lokalih, a žal imajo eno pomanjkljivost – dokaj težko jih je za dlje časa shranjevati, saj hitro izgubijo svojo začetno svežino. Da bi kar se da dobro ohranili aromo, izgled in okus, moramo sladice pospraviti na varno. Če jih želimo ob tem še atraktivno predstaviti, nimamo na voljo veliko opcij. V slaščičarstvu se uporabljajo predvsem razni podstavki za torte in plastične posode ter škatle, vedno pa lahko pakiranje dopolni še folija za živila, ki ima vsestransko uporabnost. 

Podstavki za torte so odlična izbira v slaščičarstvu. Ponujajo varen in stabilen prostor za predstavitev mamljivih slaščic, poleg tega pa omogočajo tudi enostavno serviranje. Običajno imajo podstavki plastičen pokrov, s katerim vsebino povsem zaščitimo. Lahko pa takšno embalažo seveda tudi sami na različne načine dopolnimo, da dosežemo željeni učinek. Ne glede na to, kakšen končni rezultat imamo v mislih, bodo podstavki za torte gotovo ena izmed možnosti, ki jih imamo pri shranjevanju slaščic. In to ne le za torte, temveč tudi za mnoge druge vrste slaščic, predvsem za pecivo. 

V slaščičarstvu je mamljiva predstavitev nadvse pomembna, pogosto pa imamo opravka s sestavinami, živili ali jedmi, ki jih ni treba postaviti na ogled morebitnim kupcem. V tem primeru je za zaščito pri shranjevanju zelo uporabna folija za živila, ki ponuja prav tako dobro zaščito. Varuje predvsem pred dejavniki okolja, ki lahko na slaščice zelo opazno vplivajo – pride predvsem do mešanja okusov in vonjav, hitro pa se pokvari tudi izgled sladice. Folija za živila ponuja hitro in enostavno rešitev, za nameček pa je še poceni in enostavno dostopna, tako da bo ta možnost vedno na voljo. 

Seveda se splača dovolj truda nameniti temu, da pripravljamo sveže sladice in jih čim prej spravimo v promet. A to ni vedno možno, takrat pa se splača imeti pri roki ustrezno embalažo.