Se popravilo telefonov sploh splača?

Se popravilo telefonov sploh splača?

Trg sodobnih mobilnih telefonov je izredno dinamičen, stalno nas proizvajalci zalagajo z novimi modeli, ki vedno prinašajo določene spremembe in nadgradnje. Kar težko si je predstavljati, da bi en model uporabljali skozi kakšnih pet let – tehnologija ga bo namreč prehitela, tako da ne bo druge možnosti kot nadgradnja. Pri tem se pod vprašaj postavi smiselnost servisiranja telefonov, saj je pogosto bolj priporočljivo pokvarjen telefon preprosto zamenjati z novim. Najlažjo izbiro pri tem bodo imeli tisti, ki prisegajo na določeno znamko ali serijo telefonov, predvsem lastniki Applovih iPhonov. 

Seveda je tudi iPhone servis zelo dobrodošel, če pride do težav s telefonom. Pomaga lahko pri odpravljanju raznih problemov, prav tako je pravi naslov za popravila in zamenjave sestavnih delov. Ker Apple zelo pazi, komu zaupa dostop do drobovja svojih naprav, druge možnosti pravzaprav sploh nimamo, saj je le pooblaščeni iPhone servis pripravljen na izziv, ki ga predstavlja popravilo takšnih naprav. V ponudbi takšnih servisov pa najdemo še nekatere druge storitve in tudi mnoge izdelke, ki se uvrščajo med dodatno opremo. Tako je iPhone servis lahko dobrodošel trgovec za tiste, ki želijo nadgraditi funkcionalnosti svojega mobilnika. Kaj pa popravilo telefonov? Če uporabljamo iPhone, bo smiselno premisliti o novih modelih – ker gre le za eno serijo, imamo vedno na voljo točne informacije o ponudbi, na voljo pa so najnovejši modeli. Če uporabljamo starejši iPhone, potem bo nadgradnja že kar smiselna, popravilo telefonov starejšega letnika namreč ni vedno možno ali pa je pretirano drago. Apple tudi ne podpira starih telefonov, tako pri servisiranju kot kasneje pri uporabi se bodo prej ali slej pojavile težave. 

Popravilo telefonov se splača v primeru, da uporabljamo kak novejši in dražji model telefona, v tem primeru nadgradnja pač ne pride v poštev. Veliko pa je odvisno tudi od poškodbe in okvare, najbolje je seveda ukrepati v primeru, da popravilo krije garancija.