Detajli za popolno podobo hiše

Detajli za popolno podobo hiše

Vizualna podoba hiše je vsekakor zelo pomembna, saj se na ta način predstavljamo okolju, hkrati pa podoba vsekakor vpliva tudi na počutje stanovalcev v hiši. Pravzaprav ima lahko velik vpliv na kakovost bivanja, čeprav se tega ne zavedamo povsem neposredno. Splača se torej nekaj pozornosti nameniti tudi oblikovanju vizualne podobe, čeprav to v veliki meri podrejamo funkcionalnosti. Nekaj več svobode pri oblikovanju pa si lahko dopustimo pri nekaterih detajlih!

Ena možnost so lepo oblikovana okna, priljubljena so predvsem lesena okna, ki z vidika estetike gotovo prinašajo edinstvene prednosti, ki jih alternativni materiali ne morejo posnemati. Lesena okna so čudovita na pogled in s tem lepo dopolnijo druge lesene elemente zgradbe, posebej dobro se ujemajo z vrati, pa tudi z balkonskimi ograjami, lesenimi opaži in podobnimi elementi. Zunanjost hiše bo postala domača in prijetna, tako da se bodo stanovalci domov radi vračali. A prav tako imajo lesena okna pomembne funkcionalne naloge, na katere ne smemo pozabiti – takšna okna morajo zagotavljati dobro izolacijo, hkrati morajo biti uporabna za učinkovito zračenje. Sodobni sistemi ponujajo prav vse, kar od oken lahko pričakujemo.

Na vizualno podobo hiše vpliva tudi strešna kritina, čeprav običajno ni vidna v celoti. Je pa vseeno zelo opazna, zato je treba izbrati pravo kritino. Dobra izbira je lahko glinena kritina, na primer strešna kritina Creaton, ki prinaša edinstven vizualni učinek. Strešna kritina Creaton z glinenimi strešniki nadgradi vizualno podobo hiše in doda piko na i urejenemu vizualnemu slogu. Gre za tradicionalni slog, ki od modernih alternativ prevzema le učinkovitost in zanesljivost pri dolgoletni uporabi. V vsakem primeru ponuja strešna kritina Creaton zelo posrečeno kombinacijo estetike in funkcionalnosti, s tem pa je seveda idealna izbira za tiste, ki želijo urediti tudi podobo svojega bivališča, ne da bi morali pri tem žrtvovati funkcionalnost – pri strehi si tega tako ali tako ne bi mogli privoščiti.