tajska-tradicionalna

Razlike med masažami

Vsak masažni salon ima več storitev, ki imajo med seboj določene razlike. Te se kažejo že vnaprej, ne da bi sploh vedeli, kaj posamezen tretma vključuje – razlikujejo se na primer cene in trajanja tretmajev, kar lahko razberemo s cenika. Še večje razlike pa se izkažejo pri sami izvedbi masaže, zato je dobro, da pogosto izvajane masaže poznamo in se nanje dobro pripravimo, če se odločamo za katero izmed njih.

Najmanj tveganja predstavljajo klasične sprostitvene masaže, še posebej tiste, ki se izvajajo v kratkih tretmajih in so osredotočene le na en del telesa. Takšna je recimo masaža stopal, ki je zelo priljubljena ravno zato, ker ne zahteva posebne priprave ali velikih komplikacij. Masaža stopal se lahko učinkovito izvede že v kratkem 15-minutnem tretmaju, seveda pa so na voljo tudi daljši programi. V vsakem primeru gre pričakovati prijetno in udobno izkušnjo, nekaj težav bodo morda imeli le tisti, ki so pretirano žgečkljivi, čeprav načeloma tudi to ni velika ovira. Masaža stopal se lahko izvaja tudi v sklopu refleksoterapije, ki pa ima spet svoje specifike in običajno tudi drugačen namen, čeprav je prav tako prijetna in sproščujoča.

Za razliko od klasičnih masaž in drugih pogostih tretmajev pa predstavlja tradicionalna tajska masaža povsem svojevrstno izkušnjo, ki ni po godu prav vsakomur. Pri odločitvi za to vrsto masaže se ne smemo prenagliti, če ne poznamo značilnosti izvedbe. Tradicionalna tajska masaža je namreč zelo obsežna in vključuje celotno telo, poleg tega pa tudi različne tehnike in prijeme, na katere moramo biti pripravljeni. Značilna je tudi uporaba komolcev in kolen ter izvedba v različnih položajih. Tako je tradicionalna tajska masaža lahko za nekatere preveč obremenjujoča, hkrati je tudi dolgotrajna in verjetno ni najboljša izbira za tiste, ki iščejo kratek sproščujoč tretma. Je pa gotovo izvrstna izbira za tiste, ki želijo doživeti povsem svojevrstno izkušnjo.