tiskanje nalepk

Urejanje doma je lahko enostavno in hitro

Na spletu najdemo veliko navdiha, če samo malo pobrskamo za različnimi metodami urejanja prostorov, bomo slej ko prej naleteli na idejo, da lahko dom uredimo tako, da izdelamo nalepke, ki vsebujejo informacije, kaj se nekje nahaja, ki jih lahko lepimo na košare, predale, razdelivce znotraj predalov, omarice… možnosti je neskončno. Tiskanje nalepk, ki natančno označujejo, kaj se kje nahaja ni le dober način, da vse predmete ohranjamo na svojem mestu, ampak s tem pomagamo tudi našim najmlajšim, da jih postopoma in na zabaven način uvedemo v urejanje prostora.

Obstajata dva načina izdelovanja nalepk. Bolj “DIY” način je to, da se problema lotimo z odpadnim barvnim papirjem ali kolažem, izdelamo etikete in jih nato nalepimo na površine tako, da uporabimo vsestranski selotejp. Prednost tega načina je to, da je selotejp nekaj, kar že sedaj skoraj gotovo imamo doma, da ne omenimo tega, da je to precej cenovno ugodnejši način, še posebej, če nismo prepričani, ali bo metoda delovala. Selotejp tudi relativno enostavno odstranimo iz površine, še posebej, če se odločimo za selotejp za maskiranje, ki je prav namenjen temu, da površine pod seboj ne poškoduje, vseeno pa tu nimamo izbire po prozornem izgledu.

Druga možnosti, ki jo imamo za tovrstno označevanje je to, da se odločimo za tiskanje nalepk. Kar s tem dosežemo je to, da lahko na ta način na nalepko nanesemo več informacij prav tako pa je tiskanje nalepk nekaj, kar lahko izvedemo kot interaktivno delavnico z otroki, ki ne bo vzela niti celega popoldneva. Če bodo vključeni v tiskanje nalepk bodo otroci tudi bolj verjetno spoštovali to, kar na njih piše, ker bodo nalepke prisotne v njihovih prostorih, imeli pa bodo tudi možnost, da jih sami oblikujejo, kar dodatno doda k njihovi skrbi za proces izdelave, mi pa bomo imeli manj skrbi z nepospravljenimi sobami.