Beljenje zob z laserjem

Posegi za čudovite zobe

Vsak, ki da kaj na svoj izgled, bo posebno pozornost namenil svojim zobem. Prav ti so namreč en izmed najbolj opaznih elementov na obrazu človeka, zato je smiselno nasmeh oblikovati tako, da bo čim bolj brezhiben. Začne se seveda s pravilno nego in rednim čiščenjem zob ter obiski pri zobozdravniku, a včasih to ni dovolj – nenazadnje imamo opravka z genetiko in drugimi dejavniki, na katere morda nimamo vliva. V takšnih primerih bo moč najboljšo rešitev najti v ponudbi zobozdravnikov, ki se specializirajo za estetske posege.

Najboljši učinek v mnogih primerih ponuja beljenje zob z laserjem. Gre za izjemno učinkovito metodo, ki pa ima poleg tega tudi nekatere druge prepričljive prednosti. Poseg je hitro opravljen, neinvaziven in neboleč, rezultati pa so precej trajni, kar je še en plus za beljenje zob z laserjem – to namreč ne velja za nekatere alternative, ki ponujajo le začasno izboljšanje izgleda zob. Za nameček pa je beljenje zob z laserjem tudi relativno ugodno, saj je cena okoli 300 ali 400 evrov, odvisno seveda od specifik posega. Ni pa nujno, da bo ta metoda prava izbira. Čisto možno je, da bo bolj kot beljenje zob z laserjem učinkovit kakšen drug ukrep – odlične rezultate na primer ponujajo zobne luske in nekatere druge alternative.

Nenazadnje pa čudovite zobe zagotavljajo tudi zobni vsadki, ki priskočijo na pomoč pri zahtevnejših posegih. Zobni vsadki so nepogrešljivi pri rekonstrukciji izgubljenih ali poškodovanih zob. Pri tem imajo običajno drugo primarno funkcijo, torej povrnitev izvorne funkcionalnosti zobovja, vsekakor pa je izgled ena izmed glavnih zaželenih lastnosti tovrstnih posegov. Zobni vsadki se sicer redko izdelujejo le z mislijo na izgled zob, lahko pa z nekaterimi odločitvami pri teh posegih na izgled močno vplivamo. Splača se izbrati dobrega izvajalca in kakovostne izdelke, ti imajo namreč mnoge prednosti tako pri funkcionalnosti kot estetiki.