refleksna masaža

Refleksna masaža je oblika masaže stopal

Refleksna masaža je v svetu in pri nas poznana kot masaža, ki je energetsko močna podpora celemu našemu telesu. Njen cilj je povsem jasen, in sicer vrnitev našega telesa v naravno ravnovesje. V resnici gre za prav posebno terapevtsko metodo, ki je namenjena preventivnemu zdravljenju telesa. Lahko rečemo tudi, da je posebna tehnika naravnega sproščanja in zdravljenje našega telesa.

Refleksna masaža je priporočena kot posebna metoda za vzdrževanje našega zdravja. Tovrstna terapija nam pomaga pri žlezah z notranjim izločanjem, na splošno pa povečuje našo odpornost, ki je povezana s kožo. Pri tem imamo v mislih ekceme, izpuščaje, luskavico ter podobne nadležnosti, ki jih lahko delno ali povsem preženemo z refleksno masažo.

Pomaga nam tudi pri nespečnosti, zaprtju, pri astmi, pri glavobolih, pri težavah, ki jih imamo s sklepi, jetri, žolčnikom ter podobno.

Tajska masaža dosega odlične učinke

Tajska masaža je v današnjem modernem svetu zelo priljubljena, saj se ljudje zavedajo, koliko pozitivnih učinkov jim lahko taka vrste masaže prinese. Znano je, da tajska masaža v veliki meri zmanjšuje tudi anksioznost, s katero se dandanes bori že veliko oseb.

Tajska masaža nam v naša življenja prinaša tudi večjo sproščenost, ki je še kako zelo pomembna pri našem delu in tudi na sploh. S pomočjo take masaže pa lahko na enostaven in hiter način pridemo tudi do večje količine energije. Vemo, da tajska masaža temelji na jogi, akupresuri in na raztezanju. Izvajalec tovrstne masaže pritiska z dlanmi, prsti, komolci, koleni in stopali na določene dele našega telesa. Posledično se v našem telesu poveča pretok krvi. Do možganov pride več kisika in tako se nam močno izboljša še naša koncentracija.

Tajska masaža nam v veliki meri omogoča veliko manj tveganja za nastanek različnih bolezni. Lajša še bolečine v hrbtu, zato se nanjo obračajo tudi osebe, ki imajo pogoste bolečine v hrbtenici ali križu.