Rafting na Soči

Miren oddih v Posočju

Čeprav so kraji ob zgornjem toku reke Soče vse bolj znani po ponudbi adrenalinskih aktivnosti, ta čudoviti kotiček obiščejo tudi tisti, ki sicer nimajo velike želje po kaskaderskih dogodivščinah. Njim je na voljo druga ponudba, nenazadnje pa lahko tudi oni uživajo v predstavi, ki jo ponujajo nekateri adrenalinski športi – ker je za skok s padalom Bovec tako priljubljen, je moč na nebu hkrati videti tudi več kot sto padalcev, kar je vsekakor zanimivo doživetje, tudi če ostanemo trdno na tleh.

Mirne adrenalinske aktivnosti

Nekatere dejavnosti vsekakor niso pretirano tvegane. Rafting na Soči je na primer kot nalašč tudi za tiste, ki se posebej adrenalinskih doživetij raje izogibajo. Izbrati je možno mirne odseke reke in preprosto uživati v slikovitem okolju. Turistični delavci, ki ponujajo rafting na Soči, imajo v ponudbi tudi takšne spuste, saj reka ponuja veliko ustreznih mirnih odsekov. Takšne programe nudijo predvsem ponudniki v Tolminu in Kobaridu, seveda pa jih najdemo tudi v Bovcu – rafting na Soči je tako priljubljen, da povsod najdemo veliko ponudbe.

Druge aktivnosti

Tudi če ni glavni razlog za obisk skok s padalom, Bovec ponuja še cel kup zanimivih doživetij, enako velja za druge posoške kraje. Kobarid ima nadvse bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, tudi v Tolminu najdemo zanimive ostaline, okolica Bovca pa je spet bogata z raznimi ostanki zgodovine. Zelo cenjena so tudi kulinarična doživetja – od tradicionalnih kobariških štrukljev do profesionalno pripravljene posoške postrvi.

Nenazadnje pa že narava ponuja obilo možnosti za mirno preživljanje prostega časa. Ni treba, da se odločimo za rafting ali celo skok s padalom, Bovec in drugi kraji nudijo še veliko možnosti. Ob Soči in predvsem ob Nadiži se ljudje sončijo in kopajo, možno je loviti ribe. Narava nudi idealno kuliso za pohodnike, tudi za alpiniste. Priljubljeno je tudi kolesarjenje, mnogi kampi in druge točke pa ponujajo še posebej edinstvena doživetja z lastno ponudbo.