Stoli za jedilnico

Kreativnost pri izbiri pohištva

V nekaterih primerih si lahko pri izbiri pohištva privoščimo veliko svobode, s tem pa se odpirajo tudi mnoge možnosti za kreativno popestritev prostora. Je pa vse odvisno od situacije – pohištvo za pisarne na primer ne dopušča kakšnega posebnega eksperimentiranja, saj je treba v prvi vrsti poskrbeti za to, da je vsak kos optimalno prilagojen svoji funkcionalnosti. Lahko pa smo nekoliko bolj kreativni doma, predvsem v prostorih, kjer pohištvo posebej izstopa in lahko že manjše prilagoditve močno spremenijo celoten vtis.

Jedilniško pohištvo

Mize in stoli za jedilnico so en izmed ključnih dekorativnih elementov tega prostora. Seveda morajo opravljati svojo nalogo in zagotoviti ustrezno mesto za obedovanje, a vseeno si lahko privoščimo kar nekaj svobode. Če imamo na voljo dovolj prostora, se lahko poigramo celo z velikostmi in oblikami pohištva, če ne pa nam stoli za jedilnico omogočajo vsaj estetske prilagoditve, na primer spreminjanje barv in stilov. Pravzaprav niti ni nujno, da jedilnico opremimo s pohištvom, ki se sklada v enotnem stilu – prav lahko z raznolikimi stoli za jedilnico ustvarimo zelo posrečen efekt.

Drugo domače pohištvo

Če pohištvo za pisarne ne dopušča velikih prilagoditev, pa lahko doma tudi zunaj jedilnice najdemo kar nekaj kosov, ki jih lahko priredimo svojemu estetskemu okusu. Spet so za takšne prilagoditve primerni predvsem tisti kosi, ki posebej izstopajo, na primer sedežna garnitura, večje mize in podobni elementi.

Pri domačem pohištvu imamo še nekaj kosov, ki so kot nalašč za izražanje kreativnosti. To so recimo vrtni stoli in mize. Pohištvo za pisarne takšnih kosov sploh ne pozna, tudi v vsakem domu jih ne najdemo. Jih pa lahko močno prilagodimo svojim željam, čeprav gre kakopak še vedno za pohištvo, ki mora izpolnjevati določen namen.

Največ svobode pa imamo pri izbiri dekorativnega pohištva – tudi ti kosi so včasih zelo posrečeni, čeprav se redkeje uporabljajo.